piątek, 4 października 2013

KUCHNIA - AVANGARDA MAGAZINE POLECA DANIA Christopher Konkel

Kulinarny Christopher Konkel POLECA

Roladki z udek kurczaków z pieczarkami.









Składniki:
5 udek z kurczaka wytrybowanych
20 dkg pieczarek
1 cebula
2 kromki chleba tostowego
Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka,
Olej i masło do smażenia.
Udka z kurczaka przeciąć wzdłuż i wytrybować kości, doprawić.
Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Z chleba tostowego odciąć skórki i miąższ, rozdrobnić w malakserze. Przesmażone pieczarki z cebulą, doprawić i połączyć z rozdrobnionymi okruchami chleba tostowego. Całość wymieszać . Farszem wypełnić udziec pozbawiony kości. Zrolować w ruloniki i każdy owinąć folią aluminiową. Zrobić tzw. cukiereczki. Piec w piekarniku 180 C - 20 minut. Następnie odwinąć z foli i piec jeszcze 20 minut w tej samej temperaturze. W trakcie pieczenia, roladki odwrócić na drugą stronę w celu równomiernego opieczenia z każdej strony.
Zapiekany duet - pieczarka + jajko.

Składniki:
Duże pieczarki i tyle samo jajek ,mogą być małe.
Plastry pomidorów.
Sól, pieprz.
Szczypiorek.
Oczyszczone kapelusze pieczarek oprószyć solą i pieprzem .
Do każdego kapelusza wbić jajko, posypać solą i pieprzem.
Ułożyć na grubym plastrze pomidora , na wysmarowanej oliwą blaszce i zapiekać w piekarniku do ścięcia białka.
Podawać posypane szczypiorkiem ,solo lub z bagietką albo z ziemniaczkiem
Autor :


Wykwintna przystawka.

Składniki:
1 pomidor concasse
1 puszka tuńczyka w oleju
1 avokado
świeża bazylia, sól, świeżo zmielony pieprz
odrobina żelatyny
Przygotowanie:
Odrobinę żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie, tak by powstało 4-5 łyżeczek płynu.
Pomidor sparzyć, wyfiletować (usunąć pestki) pokroić w kostkę, dodać kilka pokrojonych listków bazylii, odrobinę soli i pieprzu. Ułożyć w pucharku i zalać 1 łyżeczką żelatyny.
Tuńczyka osączyć na sicie z oleju, posypać pieprzem, ułożyć na pomidorach i również polać 1 łyżeczką żelatyny. Ostatnia warstwa, to avokado, obrane, skropione cytryną i polane żelatyną. Całość wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Można również tą przystawkę zrobić bez żelatyny, używając ausztychera ( metalowa obręcz). Zaczynamy od avokado. Każdą warstwę dociskamy łyżką. Pozostawiamy w obręczy i również schładzamy w lodówce około 1/2 godziny. Autor :

Mielone z leśnymi grzybami w keksówce.
Lubię mięso mielone, oczywiście zmielone w domu. Broń mnie Panie Boże, przed kupnem gotowego, zmielonego mięsa w sklepie. Do zrobienia tego dania, zainspirował mnie przepis na blogu Fabryka Pomysłów [TUTAJ]. Zrobiłem trochę inaczej i dodałem grzyby, które rosną w moim ogrodzie, a jest ich w tym roku bardzo dużo.
Składniki:
1,5 kg łopatka wieprzowa
2 cebule
1 duża bułka namoczona w mleku
2 jajka
2 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz, majeranek, maggi w płynie
75 dag leśne grzyby
1 cebula, sól, pieprz
Grzyby obgotować, pokroić na mniejsze kawałki, przesmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę, odstawić do przestudzenia. Łopatkę wieprzową zmielić w maszynce, razem z przesmażoną cebulą i wyciśniętą bułką. Dodać jajka, śmietanę, przyprawy. Wymieszać, dodać przygotowane grzyby. Masę włożyć do keksówki i piec około 1 godziny w temp. 180oC.
Tak upieczoną pieczeń, można podawać na gorąco z dodatkiem sosu i na zimno np. z ogórkiem kiszonym. Autor :


Wynalazki kuchenne czyli bakłażan z dodatkami.

Nazwa trochę przewrotna, ale danie pyszne. Wynalazki, dlatego, że pomiędzy dwa plastry bakłażana i ser, można włożyć np. szynkę konserwową i pomidora w plastrach czy też np. plasterki świeżego ogórka. Pełna dowolność. Podajemy jako samodzielne danie lub jako przystawkę. Wszystko zależy od naszych "mocy przerobowych".
Składniki na 4 porcje:
1 bakłażan, 4 plasterki szynki szwarcwldzkiej, 4 plasterki sera gouda, 1 papryka bez skórki, zioła prowansalskie, sól, pieprz, mąka, jajko, bułka tarta, olej do smażenia
Bakłażana pokroić wzdłuż na 8 plasterków, które należy wymoczyć przez 1/2 godziny w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, osuszyć na papierowym ręczniku. Każdy plaster posypać odrobiną ziół prowansalskich i pieprzem. Na plasterku bakłażana układamy, szynkę szwarcwaldzką, ser i kawałek czerwonej papryki bez skórki. Całość przykrywamy plastrem bakłażana, panierujemy w mące, jajku i tartej bułce i smażymy z obu stron na oleju. Można podać z sosem, ketchupem, bez sosu jest również bardzo smaczny. Autor :


Bogracz węgierski.

Doskonała węgierska rozgrzewająca zupa na jesienne dni. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy wszystkie smaki połączą się ze sobą.
Składniki:
1 kg wołowina (udziec, dolna część, łata )
3 cebule
6 papryk różnokolorowych
2 puszki pomidorów krojonych w kostkę z zalewy
3 ziemniaki
2 papryczki chilli
1 łyżeczka kminek
papryka słodka i ostra
pieprz czarny świeżo zmielony
4 kostki bulion wołowy, olej do smażenia
Kluski do bogracza:
2 jajka, mąka, woda, sól
Wykonanie:
Wołowinę pokroić w kostkę 1 cm. Pozostałe składniki cebulę, w drobną kostkę, a papryki w trochę większą.
Rozgrzać olej na patelni i przesmażyć wołowinę. Smażyć partiami i przełożyć do garnka w którym będziemy gotować bogracza. Tak samo postępujemy z cebulą i paprykami.
Wszystko razem wymieszać, dodać pomidory z puszki i przyprawy. Pokrojoną drobno papryczkę chilli, kminek, pieprz , papryki słodką i ostrą.
Całość zalać bulionem, na taką wysokość, żeby wszystkie składniki były przykryte. Użyłem bulionu w kostkach. Na pewno lepszy będzie ugotowany na wołowinie, ale to zależy wyłącznie od nas.
Gotować około godziny i jeżeli wołowina jest już prawie miękka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Jeżeli bogracz jest za gęsty, należy dolać trochę bulionu. Gotować jeszcze około 20 minut.
W międzyczasie robimy kluseczki.
Z jajek ,mąki i niewielkiej ilości wody przygotować w miseczce (większym kubeczku) takie ciasto ,aby nie było lejące .Do gotującego się bogracza małą łyżeczką zsuwamy (kładziemy) małe kluseczki .
Takie kluseczki można przygotować wcześniej, gotując je we wrzącej wodzie i wykorzystać do innych potraw nie tylko do bogracza.

Polska na chipsach z winogronami.

Składniki:
2 szt. kiełbasa polska surowa ( może być biała)
70 ml. wino białe hiszpańskie,5 dag winogrona białe, 5 dag winogrona ciemne, 2 ziemniaki surowe, rozmaryn, sól, olej do smażenia, 2 ziemniaki. Wykonanie:Surową kiełbasę nakłuć np. wykałaczką i smażyć na oleju. W trakcie smażenia podlać białym winem. Dobre wino podkreśla smak potrawy. Dodać winogrona i dusić do odparowania wina. Na drugiej patelni usmażyć ziemniaczane chipsy, czyli ziemniaczki pokrojone w cienkie plasterki. Pod koniec posypać rozmarynem i solą. Kiełbasę z winogronami można podać również z tostem.
Autor:strona : http://www.edicook.blogspot.com

7 komentarze :

  • bea says:
    6 października 2013 23:40

    Interesujące połączenia smakowe.Dania pięknie zaprezentowane ,wprost uwodzicielsko !

  • bea says:
    6 października 2013 23:41

    Interesujące połączenia smakowe.Dania pięknie zaprezentowane ,wprost uwodzicielsko !

  • Anonimowy says:
    9 października 2013 07:53

    What i do not understood is in fact how you're now not really
    a lot more well-favored than you may be now. You are very intelligent.
    You recognize thus considerably on the subject of this subject, produced
    me for my part imagine it from numerous various angles.
    Its like women and men don't seem to be interested except it is one thing to do with Lady gaga!
    Your personal stuffs outstanding. At all times care for it
    up!

    Here is my webpage pomiary termowizyjne

  • Anonimowy says:
    13 kwietnia 2014 18:53

    the memory has plainly regular out. in that location are numerous
    benefits from fat, chromatic cleansers, whereas greasy connective
    tissue benefits from exploit yourself into discommode.
    Those who do not brainstorm any collection around yourself earlier you acquire a lot of problems for you.

    So, be indication to get wind from all sorts Michael Kors Outlet
    to effectively do by written communication a put up rehashing a past substance or written language
    about branch of knowledge and challenging to get laid them intimately, ask if you
    require to be rattling minute. straight-grained if
    you truly desire to buy position from a hollow-in window, forever error on the
    chance. Be

  • Anonimowy says:
    21 marca 2015 08:20

    Recently she revealed the secrets to having what many define as the "perfect" figure.

    No matter what place you go, you can recognize the
    person in the Christian Louboutin Shoes.
    That is what you have to do when you are in the public eye.
    re likely to see romping away with each other, this is one
    hot hot hot sex tape that is worthy of an Oscar. Here is what you need to know: You are
    enough right this minute.

    Here is my site kim kardashian app hack

  • Anonimowy says:
    16 kwietnia 2015 13:08

    I know this site gives quality dependent posts and additional information, is there any other website which
    gives these stuff in quality?

    Also visit my site; dragon city cheats

  • Anonimowy says:
    18 sierpnia 2015 17:57

    Please let me know if you're looking for a article author for your blog.
    You have some really good posts and I feel I would be
    a good asset. If you ever want to take some of the
    load off, I'd absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine.
    Please blast me an e-mail if interested. Regards!

    Feel free to visit my blog post: quest bars

Prześlij komentarz

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza... Zapewniam, że czytam wszystkie i staram się odpowiedzieć na każdą wiadomość.
Jeśli obserwujesz, mojego bloga napisz mi o tym w komentarzu, na pewno odwiedzę Twojego bloga.

Popularne posty

ciekawe artykuły

TOP MODA

TOP MODA
STYL AVANGARDY

AVANGARDA W INNYCH CZASOPISMACH

TOP MODA

TOP MODA

FORUM AVANGARDA MAGAZINE

AVANGARDA MAGAZINE


Avangarda Magazinejest to blog o modzie dla nowoczesnych kobiet, które
śledzą na bieżąco światowe trendy. Co znajdą w nim Czytelniczki? Codzienne nowości na temat mody,urody, makijażu. Porady jak być trendy, w co się ubrać na daną okazję. Najnowsze stylizacje, kolaże, wywiady, ciekawostki ze świata mody. Recenzje fotorelacje , jak i informacje na temat organizowanych imprez. Zapraszamy do zapoznania się z kobiecą stroną internetu! Oraz do pozostania naszym obserwatorem bloga. Znajdziesz nas na Facebook
[KLIK] Twitter [KLIK] Serdecznie również zapraszam nasze czytelniczki do aktywnego udzielania się na naszym Forum [KLIK]. Jeśli masz jakieś sugestie, uwagi pomysły pisz na : avangardamagazine@gazeta.pl

fashion


FACEBOOK NAJNOWSZE POSTY

KUCHNIA - AVANGARDA MAGAZINE POLECA DANIA Christopher Konkel

Kulinarny Christopher Konkel POLECA

Roladki z udek kurczaków z pieczarkami.









Składniki:
5 udek z kurczaka wytrybowanych
20 dkg pieczarek
1 cebula
2 kromki chleba tostowego
Sól, pieprz, przyprawa do kurczaka,
Olej i masło do smażenia.
Udka z kurczaka przeciąć wzdłuż i wytrybować kości, doprawić.
Cebulę i pieczarki pokroić w drobną kostkę. Przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju. Z chleba tostowego odciąć skórki i miąższ, rozdrobnić w malakserze. Przesmażone pieczarki z cebulą, doprawić i połączyć z rozdrobnionymi okruchami chleba tostowego. Całość wymieszać . Farszem wypełnić udziec pozbawiony kości. Zrolować w ruloniki i każdy owinąć folią aluminiową. Zrobić tzw. cukiereczki. Piec w piekarniku 180 C - 20 minut. Następnie odwinąć z foli i piec jeszcze 20 minut w tej samej temperaturze. W trakcie pieczenia, roladki odwrócić na drugą stronę w celu równomiernego opieczenia z każdej strony.
Zapiekany duet - pieczarka + jajko.

Składniki:
Duże pieczarki i tyle samo jajek ,mogą być małe.
Plastry pomidorów.
Sól, pieprz.
Szczypiorek.
Oczyszczone kapelusze pieczarek oprószyć solą i pieprzem .
Do każdego kapelusza wbić jajko, posypać solą i pieprzem.
Ułożyć na grubym plastrze pomidora , na wysmarowanej oliwą blaszce i zapiekać w piekarniku do ścięcia białka.
Podawać posypane szczypiorkiem ,solo lub z bagietką albo z ziemniaczkiem
Autor :


Wykwintna przystawka.

Składniki:
1 pomidor concasse
1 puszka tuńczyka w oleju
1 avokado
świeża bazylia, sól, świeżo zmielony pieprz
odrobina żelatyny
Przygotowanie:
Odrobinę żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie, tak by powstało 4-5 łyżeczek płynu.
Pomidor sparzyć, wyfiletować (usunąć pestki) pokroić w kostkę, dodać kilka pokrojonych listków bazylii, odrobinę soli i pieprzu. Ułożyć w pucharku i zalać 1 łyżeczką żelatyny.
Tuńczyka osączyć na sicie z oleju, posypać pieprzem, ułożyć na pomidorach i również polać 1 łyżeczką żelatyny. Ostatnia warstwa, to avokado, obrane, skropione cytryną i polane żelatyną. Całość wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Można również tą przystawkę zrobić bez żelatyny, używając ausztychera ( metalowa obręcz). Zaczynamy od avokado. Każdą warstwę dociskamy łyżką. Pozostawiamy w obręczy i również schładzamy w lodówce około 1/2 godziny. Autor :

Mielone z leśnymi grzybami w keksówce.
Lubię mięso mielone, oczywiście zmielone w domu. Broń mnie Panie Boże, przed kupnem gotowego, zmielonego mięsa w sklepie. Do zrobienia tego dania, zainspirował mnie przepis na blogu Fabryka Pomysłów [TUTAJ]. Zrobiłem trochę inaczej i dodałem grzyby, które rosną w moim ogrodzie, a jest ich w tym roku bardzo dużo.
Składniki:
1,5 kg łopatka wieprzowa
2 cebule
1 duża bułka namoczona w mleku
2 jajka
2 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz, majeranek, maggi w płynie
75 dag leśne grzyby
1 cebula, sól, pieprz
Grzyby obgotować, pokroić na mniejsze kawałki, przesmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę, odstawić do przestudzenia. Łopatkę wieprzową zmielić w maszynce, razem z przesmażoną cebulą i wyciśniętą bułką. Dodać jajka, śmietanę, przyprawy. Wymieszać, dodać przygotowane grzyby. Masę włożyć do keksówki i piec około 1 godziny w temp. 180oC.
Tak upieczoną pieczeń, można podawać na gorąco z dodatkiem sosu i na zimno np. z ogórkiem kiszonym. Autor :


Wynalazki kuchenne czyli bakłażan z dodatkami.

Nazwa trochę przewrotna, ale danie pyszne. Wynalazki, dlatego, że pomiędzy dwa plastry bakłażana i ser, można włożyć np. szynkę konserwową i pomidora w plastrach czy też np. plasterki świeżego ogórka. Pełna dowolność. Podajemy jako samodzielne danie lub jako przystawkę. Wszystko zależy od naszych "mocy przerobowych".
Składniki na 4 porcje:
1 bakłażan, 4 plasterki szynki szwarcwldzkiej, 4 plasterki sera gouda, 1 papryka bez skórki, zioła prowansalskie, sól, pieprz, mąka, jajko, bułka tarta, olej do smażenia
Bakłażana pokroić wzdłuż na 8 plasterków, które należy wymoczyć przez 1/2 godziny w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, osuszyć na papierowym ręczniku. Każdy plaster posypać odrobiną ziół prowansalskich i pieprzem. Na plasterku bakłażana układamy, szynkę szwarcwaldzką, ser i kawałek czerwonej papryki bez skórki. Całość przykrywamy plastrem bakłażana, panierujemy w mące, jajku i tartej bułce i smażymy z obu stron na oleju. Można podać z sosem, ketchupem, bez sosu jest również bardzo smaczny. Autor :


Bogracz węgierski.

Doskonała węgierska rozgrzewająca zupa na jesienne dni. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy wszystkie smaki połączą się ze sobą.
Składniki:
1 kg wołowina (udziec, dolna część, łata )
3 cebule
6 papryk różnokolorowych
2 puszki pomidorów krojonych w kostkę z zalewy
3 ziemniaki
2 papryczki chilli
1 łyżeczka kminek
papryka słodka i ostra
pieprz czarny świeżo zmielony
4 kostki bulion wołowy, olej do smażenia
Kluski do bogracza:
2 jajka, mąka, woda, sól
Wykonanie:
Wołowinę pokroić w kostkę 1 cm. Pozostałe składniki cebulę, w drobną kostkę, a papryki w trochę większą.
Rozgrzać olej na patelni i przesmażyć wołowinę. Smażyć partiami i przełożyć do garnka w którym będziemy gotować bogracza. Tak samo postępujemy z cebulą i paprykami.
Wszystko razem wymieszać, dodać pomidory z puszki i przyprawy. Pokrojoną drobno papryczkę chilli, kminek, pieprz , papryki słodką i ostrą.
Całość zalać bulionem, na taką wysokość, żeby wszystkie składniki były przykryte. Użyłem bulionu w kostkach. Na pewno lepszy będzie ugotowany na wołowinie, ale to zależy wyłącznie od nas.
Gotować około godziny i jeżeli wołowina jest już prawie miękka, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Jeżeli bogracz jest za gęsty, należy dolać trochę bulionu. Gotować jeszcze około 20 minut.
W międzyczasie robimy kluseczki.
Z jajek ,mąki i niewielkiej ilości wody przygotować w miseczce (większym kubeczku) takie ciasto ,aby nie było lejące .Do gotującego się bogracza małą łyżeczką zsuwamy (kładziemy) małe kluseczki .
Takie kluseczki można przygotować wcześniej, gotując je we wrzącej wodzie i wykorzystać do innych potraw nie tylko do bogracza.

Polska na chipsach z winogronami.

Składniki:
2 szt. kiełbasa polska surowa ( może być biała)
70 ml. wino białe hiszpańskie,5 dag winogrona białe, 5 dag winogrona ciemne, 2 ziemniaki surowe, rozmaryn, sól, olej do smażenia, 2 ziemniaki. Wykonanie:Surową kiełbasę nakłuć np. wykałaczką i smażyć na oleju. W trakcie smażenia podlać białym winem. Dobre wino podkreśla smak potrawy. Dodać winogrona i dusić do odparowania wina. Na drugiej patelni usmażyć ziemniaczane chipsy, czyli ziemniaczki pokrojone w cienkie plasterki. Pod koniec posypać rozmarynem i solą. Kiełbasę z winogronami można podać również z tostem.
Autor:strona : http://www.edicook.blogspot.com

7 komentarze :

  1. bea says:

    Interesujące połączenia smakowe.Dania pięknie zaprezentowane ,wprost uwodzicielsko !

  1. bea says:

    Interesujące połączenia smakowe.Dania pięknie zaprezentowane ,wprost uwodzicielsko !

  1. Anonimowy says:

    What i do not understood is in fact how you're now not really
    a lot more well-favored than you may be now. You are very intelligent.
    You recognize thus considerably on the subject of this subject, produced
    me for my part imagine it from numerous various angles.
    Its like women and men don't seem to be interested except it is one thing to do with Lady gaga!
    Your personal stuffs outstanding. At all times care for it
    up!

    Here is my webpage pomiary termowizyjne

  1. Anonimowy says:

    the memory has plainly regular out. in that location are numerous
    benefits from fat, chromatic cleansers, whereas greasy connective
    tissue benefits from exploit yourself into discommode.
    Those who do not brainstorm any collection around yourself earlier you acquire a lot of problems for you.

    So, be indication to get wind from all sorts Michael Kors Outlet
    to effectively do by written communication a put up rehashing a past substance or written language
    about branch of knowledge and challenging to get laid them intimately, ask if you
    require to be rattling minute. straight-grained if
    you truly desire to buy position from a hollow-in window, forever error on the
    chance. Be

  1. Anonimowy says:

    Recently she revealed the secrets to having what many define as the "perfect" figure.

    No matter what place you go, you can recognize the
    person in the Christian Louboutin Shoes.
    That is what you have to do when you are in the public eye.
    re likely to see romping away with each other, this is one
    hot hot hot sex tape that is worthy of an Oscar. Here is what you need to know: You are
    enough right this minute.

    Here is my site kim kardashian app hack

  1. Anonimowy says:

    I know this site gives quality dependent posts and additional information, is there any other website which
    gives these stuff in quality?

    Also visit my site; dragon city cheats

  1. Anonimowy says:

    Please let me know if you're looking for a article author for your blog.
    You have some really good posts and I feel I would be
    a good asset. If you ever want to take some of the
    load off, I'd absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine.
    Please blast me an e-mail if interested. Regards!

    Feel free to visit my blog post: quest bars

Leave a Reply

Będzie mi bardzo miło, jeśli zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza... Zapewniam, że czytam wszystkie i staram się odpowiedzieć na każdą wiadomość.
Jeśli obserwujesz, mojego bloga napisz mi o tym w komentarzu, na pewno odwiedzę Twojego bloga.

Etykiety

Agnieszka Orzechowska ( 1 ) Anna Gzyra ( 1 ) Anna Oberbek ( 1 ) Anna Prus ( 1 ) Anny Cichej ( 1 ) Avangarda Magazine ( 4 ) Beautiful Hurt ( 1 ) Berlin Fashion week 2013 ( 1 ) blog modowy ( 26 ) blog o modzie ( 110 ) blogi modowe ( 117 ) bolerko ( 1 ) CA ( 1 ) Camaieu ( 1 ) casting ( 6 ) celebrytki na wybiegu ( 1 ) ciepłe brązy ( 1 ) Conrado Moreno ( 1 ) Dawid Tomaszewski ( 2 ) dieta cud ( 1 ) Dominika Wodzianka ( 1 ) Dominiki Gembiak ( 1 ) ESCADA ( 1 ) eventy ( 2 ) Ewa Szabatin ( 2 ) Ewelina Rydzyńska ( 1 ) falbanki ( 2 ) forum ( 2 ) foto ( 4 ) fotografia ( 4 ) fotomodelki ( 12 ) fryzjer ( 12 ) fryzura ( 20 ) głosowanie ( 1 ) głosuj na blog roku ( 1 ) hafty ( 2 ) HM ( 2 ) host ( 11 ) hostessy ( 11 ) impreza ( 11 ) Irek Bieleninik ( 1 ) jak ( 49 ) Janusz Kondratiuk ( 1 ) Jerzy Gruza ( 1 ) KappAhl ( 1 ) Karoliny Pięch ( 1 ) kokardki ( 2 ) kolaże modowe ( 5 ) konkurs ( 33 ) konkurs wygraj bon ( 1 ) konkursy ( 23 ) kosmetyki ( 24 ) koszula w kratę ( 1 ) kultura ( 1 ) Maciej Zień ( 2 ) makijaz ( 9 ) Makijaż ( 62 ) makijaż na karnawał ( 1 ) Mango ( 1 ) Marek Włodarczyk ( 1 ) Michał Milowicz ( 1 ) moda ( 112 ) model ( 11 ) modelki ( 16 ) najlepszy blog roku ( 1 ) Neu LOOK ( 1 ) Olgi Kardash ( 1 ) pasaż ( 1 ) pióra ( 2 ) podróże ( 2 ) pokazy mody ( 15 ) poradnik domowy ( 1 ) PRADA HM zara ( 1 ) Prefumy ( 1 ) Projektanci ( 1 ) recenzje ( 1 ) roberto cavalli ( 2 ) Ryszard Rembiszewski ( 1 ) salony ( 12 ) schudnij 20 kg w miesiąc ( 1 ) sesja zdjęciowa ( 2 ) styl ( 96 ) stylizacja ( 74 ) stylizacje ( 14 ) Tally Weijl ( 1 ) testuj perfum za darmo ( 1 ) Tomasz Puzon ( 1 ) Trendy ( 4 ) uroda ( 24 ) Wawrzyniec Prasek ( 1 ) wizazystka ( 5 ) wizaż ( 7 ) współpraca ( 42 ) Zara ( 1 )